Op gewicht blijven

 

Afvallen is belangrijk maar bij Prolijn gaan we terug naar de basis. Lekker goed en gezond eten, dankzij een paar slimme en simpele keuzes. We bewegen tegenwoordig veel minder, vandaar het belang de koolhydraten inname te reguleren. Ze verbannen is geen optie omdat koolhydraten energie leveren die nodig is voor alle lichaamsprocessen en dienen als brandstof voor de hersenen. De langzame koolhydraten bevatten daarnaast veel vezels die weer belangrijk zijn voor een goede darmwerking.

 

Tips om gezond te eten:

Beperk snelle suikers zoals in witbrood, fruitbiscuits, frisdranken en snoep. Deze veroorzaken enorme pieken in de suikerhuishouding. Met als gevolg dat het hongergevoel meteen weer terugkeert en de verleiding des te groter wordt om te snoepen. Probeer 6 keer per dag kleine maaltijden te eten, ongeveer om de 2 tot 3 uur. Op die manier blijft je bloedsuikerspiegel beter op peil. Zorg dat je altijd kleine hapjes, zoals fruit, noten en rauwkost of een eiwit product bij de hand hebt, zodat je op elk gewenst momenteel kleine maaltijd kunt nuttigen.

Het eten van twee keer per week vette vis (Omega 3 vetzuren) wordt sterk aanbevolen, vanwege de gunstige invloed die de vetzuren in de vette vis op het hart- en vaatstelsel hebben. Kom je niet aan twee keer per week vette vis? Vul dit aan met (bijvoorbeeld SanaSlank) Omega 3. Dit supplement bevat voldoende Omega 3 vetzuren die geproduceerd zijn met het accent op zuiverheid.   

 

Kies voor de goede eiwitten (zoals mager vlees, vis, ei, groene groente, bonen en noten). Zo ben je langer verzadigd en krijg je belangrijke bouwstenen voor het lichaam binnen.

Rond een uur of vier in de middag krijgen veel mensen een energiedip. Kies dan voor een eiwit product zoals een reep, wafel of de koekjes. Dit zijn verantwoorde producten, vol met eiwitten en weinig koolhydraten waardoor ze goed verzadigen. Dit stilt de honger en geeft je weer nieuwe energie. Zo kun je er tot de avondmaaltijd weer tegen!

Prolijn heeft een compleet zoet en hartig assortiment snacks die je zullen helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden en het hongerige gevoel te stillen.

 

Naast gezond eten is ook bewegen heel belangrijk! ...lees verder

 

 

 

 

 

© 2012 Prolijn. Ontwerp en realisatie: VisieCom